Avižų kisielius (Žiūrė) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Avižų kisielius (Žiūrė)


INGREDIENTAI:

400 g stambiai maltų avižinių miltų arba avižinių dribsnių,
1,5 l vandens,
druskos,
juodos duonos plutelė.


GAMINIMAS:

Miltai arba dribsniai užpilami drungnu vandeniu, gerai išmaišomi, dėl skonio bei rūgimui pagreitinti įdedama juodos duonos plutelė ir kelios medžio anglys (kartumui nuimti). Apie parą laikoma kambario temperatūroje. Po to masė perkošiama, miltai (dribsniai) perplaunami vandeniu, kad gautųsi 1 litras skysčio.

Skystis supilamas į puodą, pasūdomas ir maišant virinamas apie 2-3 min., kol masė pasidaro tirštoka. Išviręs kisielius sukrečiamas į dubenį. Valgomas šaltas su aguonų pienu (žiūrėkite receptus), medumi, kuris sudedamas į kisieliuje padarytą duobutę, arba karštas-su aliejuje pakepintų svogūnų padažu.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668