Marinuota menkė receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Marinuota menkė


INGREDIENTAI:

1 kg menkės,
0,5 stiklinės aliejaus,
4-5 šaukštai acto,
1 stiklinė vandens,
1 morka,
1 svogūno galvutė,
petražolės šaknis,
salieras,
1 lauro lapelis,
pipirų,
druskos,
cukraus,
žalumynų,
citrinos griežinėlių puošimui.


GAMINIMAS:

Menkę nuvalykite ir išskroskite. Išinkite kaulus, atsargiai nuimkite odelę ir, supjaustykite gabalėliais bei pasūdykite ir apibarstykite pipirais, kepkite įkaitintame aliejuje, iki gražiai apgels iš abiejų šonų.

Paruoškite marinatą: daržoves supjaustykite griežinėliais ir, sudėkite į šaltą vandenį, virkite, kol suminkštės. Likus maždaug 10 min. iki virimo pabaigos, sudėkite prieskonius. Baigus virti, supilkite actą, suberkite druską, cukrų. Atvėsintu marinatu užpilkite šaltą žuvį. Patiekiama į stalą silpnai rūgščiame marinate, papuošus žalumynais, citrinos griežinėliais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668