1 kg menkės,
0,5 stiklinės aliejaus,
4-5 šaukštai acto,
1 stiklinė vandens,
1 morka,
1 svogūno galvutė,
petražolės šaknis,
salieras,
1 lauro lapelis,
pipirų,
druskos,
cukraus,
žalumynų,
citrinos griežinėlių puošimui.
GAMINIMAS:
Menkę nuvalykite ir išskroskite. Išinkite kaulus, atsargiai nuimkite odelę ir, supjaustykite gabalėliais bei pasūdykite ir apibarstykite pipirais, kepkite įkaitintame aliejuje, iki gražiai apgels iš abiejų šonų.
Paruoškite marinatą: daržoves supjaustykite griežinėliais ir, sudėkite į šaltą vandenį, virkite, kol suminkštės. Likus maždaug 10 min. iki virimo pabaigos, sudėkite prieskonius. Baigus virti, supilkite actą, suberkite druską, cukrų. Atvėsintu marinatu užpilkite šaltą žuvį. Patiekiama į stalą silpnai rūgščiame marinate, papuošus žalumynais, citrinos griežinėliais.