Karpis pilkame padaže receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Karpis pilkame padaže


INGREDIENTAI:

1 kg karpio,
1 morka,
1 svogūnų galvutė,
saliero,
porų,
3 džiovinti baravykai,
8 kvepiantieji pipirai,
2 lauro lapeliai,
citrinos žievelių,
50-100 g duonos plutų,
druskos,
citrinos griežinėlių,
petražolių lapelių puošimui.

Padažui:
1 šaukštas miltų,
2 šaukštai aliejaus,
1 stikliukas (apie 50 ml) baltojo vyno,
1 citrinos sultys,
1 arbatinis šaukštelis cukraus,
50 g razinų,
30-50 g džiovintų slyvų ar vyšnių,
2-3 stiklinės žuvies sultinio,
cukraus.


GAMINIMAS:

Karpį gerai išvalykite, išplaukite. Iš prieskoninių daržovių, citrinos žievelių, baravykų, duonos plutų ir prieskonių išvirkite sultinį, į kurį įdėkite karpį ir apie 0,5 val. virkite ant nestiprios ugnies.

Miltus pakepinkite aliejuje, praskieskite sultiniu, į kurį supilkite sitrinos sultis, sudėkite razinas, cukrų ir pakaitinkite. Norėdami padažui suteikti rusvą spalvą, padeginkite cukrų. Viralas turi būti saldžiai rūgštaus skonio. Nuplikykite džiovintus vaisius, jei reikia, pamirkykite, supjaustykite ruoželiais ir sudėkite į padažą.

Paruoštu ir atvėsintu padažu užpilkite atvėsintą karpį. Likusį padažą supilkite į padažinę. Karpį puoškite citrinos griežinėliais, petražolių lapeliais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668