Varškės apkepas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Varškės apkepas


INGREDIENTAI:

500 g varškės,
4 kiaušiniai,
50—100g sviesto,
2—3 valg. š. cukraus,
2—3 valg. š. manų kruopų,
1/2 stiklinės grietinėlės ar pieno,
truputis druskos;
džiūvėsėlių kepimo formai pabarstyti.


GAMINIMAS:

Manų kruopos užpilamos grietinėle ir pusvalandžiui paliekama, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių tryniai ištrinami su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas ar gabaliukais supjaustytas sviestas, manų kruopos ir viskas labai gerai ištrinama. Tada į masę sudedami išplakti kiaušinių baltymai, lengvai išmaišoma, sukrečiama į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą apkepo indą ir 25—30 min kepama orkaitėje. Paduodama tame pačiame inde, kuriame kepė.

Valgoma su vaisių sultimis, uogų kompotu ar kokia nors uogiene.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668