B i s k v i t u i:
10 kiaušinių,
10 šaukštų cukraus,
10 šaukštų miltų,
truputis vanilino.
K r e m u i:
0,5 l pieno,
4 kiaušinių tryniai,
4 šaukštai cukraus,
0,5 kg sviesto,
0,5 kg džiovintų slyvų,
200 g riešutų,
apelsinų žievelių,
vanilino.
GAMINIMAS:
Kiaušinių trynius išsukite su cukrumi iki purumo (geriau imkite miltinį cukrų), sudėkite miltus bei išplaktus baltymus ir maišykite, įberiant vanilino. Tešlą supilkite į riebalais pateptą skardą ir iškepkite. Biskvitą atšaldykite, išpjaukite apvalios ar keturkampės formos lakštus.
Išvirkite kremą. Kiaušinių trynius išsukite su cukrumi. Užvirinkite pieną, juo užplikykite išsuktus trynius ir maišant pakaitinkite (tik neužvirinkite). Masę atšaldykite ir sukant po truputį sudėkite išsuktą sviestą. Kai masė pasidarys puri, įberkite vanilino.
Supjaustytus biskvito lakštus aptepkite kremu, pabarstykite išmirkytomis ir supjaustytomis slyvomis, kapotais riešutais bei cukruje išvirtomis apelsinų žievelėmis (cukrinukais). Lakštus dėkite vieną ant kito, truputį paslėkite. Torto viršų aptepkite likusiu kremu, papuoškite slyvomis, riešutais.