T e š l a i:
8 kiaušiniai,
8 šaukštai cukraus,
8 šaukštai miltų,
stiklinė maltos juodos duonos,
2 šaukštai grietinės,
vanilino.
K r e m u i:
4 kiaušiniai,
4 šaukštai cukraus,
2 stiklinės sviesto,
pieno.
P e r t e p i m u i bei p a p u o š i m u i:
cukatų,
0,5 kg riešutų stiklinė džiovintų obuolių,
0,5 kg uogų drebučių,
200 g džiovintų slyvų.
GAMINIMAS:
Kiaušinių trynius išsukite su cukrumi. Sudėkite grietinę, miltus, truputį vanilino, išplaktus baltymus ir užmaišykite tešlą. Iš pusės tešlos iškepkite vaflinėje keptuvėje širdeles, o į likusią tešlą suberkite maltą duoną ir taip pat iškepkite širdeles.
Kremui trynius išsukite su cukrumi. Pieną užvirinkite ir į jį supilkite išsuktus trynius, dar pakaitinkite, tik neužvirinkite. Sviestą išsukite iki purios masės ir į jį po truputį pilkite ataušusios kiaušinių masės. Po to viską sukite, kol pasidarys vientisas kremas.
T o r t o f o m a v i m a s. Dėkite vieną sluoksnį tamsių vaflių, kitą- šviesių arba kiekviename sluoksnyje po 2 šviesius ir 2 tamsius vaflius. Vieną sluoksnį pertepkite raudonųjų serbentų arba spanguolių drebučiais, kitą- išvirtu kremu ir t. t.
Užberkite kapotų riešutų ir smulkiai supjaustytų džiovintų obuolių. Tortą papuoškite kremu, riešutais, slyvomis, cukatomis.