200 g baltųjų pupelių,
1,5 l šalto virinto vandens,
1 ryšelis žalumynų,
1 didelė bulvė,
1 didelė morka,
1 svogūnas,
1 žalioji ir raudonoji saldžioji paprika,
1/2 šaukštelio druskos,
2 pomidorai,
100 g lašinukų su raumenukais,
2 šaukštai kapotų petražolių.
GAMINIMAS:
Pupeles nuplaukite dubenyje, perrinkite, nuvarvinkite, užpilkite šaltu virintu vandeniu ir brinkinkite 12 valandų. Išbrinkusias pupeles užvirinkite tame pačiame vandenyje ir nugraibykite putas.
Žalumynų ryšulėlį kruopščiai nuplaukite, smulkiai supjaustykite ir suberkite į puodą su pupelėmis. Uždengę dangčiu, virkite apie valandą. Bulvę, morką ir svogūną supjaustykite kubeliais.
Saldžiąsias paprikas, išėmę sėklas supjaustykite šiaudeliais. Visas susmulkintas daržoves suberkite į puodą su pupelėmis. Sriubą dar 15 minučių pavirkite, o paskui pagardinkite prieskoniais. Pomidorus nuplikykite, nulupkite, susmulkinkite kubeliais ir sudėkite į sriubą.
Lašinukus susmulkinkite, pakepinkite sausoje keptuvėje ir sudėkite į sriubą. Apibarstykite petražolėmis.