Riešutėlių tortas (Žemaitija) receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Riešutėlių tortas (Žemaitija)


Recepto įvertinimas:5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai


INGREDIENTAI:

1 kg trapių sausainių,
200 g sviesto,
200 g slyvų,
200 g lazdynų riešutų,
stiklinė rūgščios uogienės (bruknių, spanguolių),
0,5 l pieno,
4 kiaušinių tryniai,
4 šaukštai cukraus, vanilino,
2 šaukštai kvietinių miltų.

GAMINIMAS:

Sausainius stambiai sumalkite ir pusę stiklinės palikite apvoliojimui. Į sumaltus sausainius sudėkite uogienę, išminkykite ir darykite nedidelius riešutėlius. Juois apvoliokite sumaltuose sausainiuose ir, sudėjus į skardą, apdžiovinkite nekarštoje orkaitėje.

Į tortinę formą, išklotą sviestiniu popieriumi ir pateptą sviestu, suberkite visus apdžiūvusius šaltus riešutėlius ir užpilkite paruoštu kremu. Torto paviršių išlyginkite ir puoškite tuo pačiu kremu, išmirkytomis, be kauliukų, slyvomis, riešutais.

K r e m o g a m i n i m a s. Pieną užvirinkite. Trynius išsukite su cukrumi bei miltais iki purumo ir palengva supilkite į pieną. Sukant užvirinkite. Masę ataušinkite ir sukant dėkite po šaukštą į išsuktą sviestą. Įberkite vanilino. Kitos šeimininkės dar prideda cukrinukų.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668