1 l grietinėlės ar pieno,
2,5 l miltų,
truputis druskos,
80 g mielių,
20 kiaušinių trynių,
15 kiaušinių baltymų,
20 g kardamono ar karčiųjų migdolų,
2 g cinamono,
0,5 kg sviesto,
200 g cukraus.
GAMINIMAS:
Grietinėlę ar pieną, miltus, mieles gerai išmaišykite ir pastatykite, kad pakiltų. Trynius plakite su cukrumi, kol pabals bei sutirštės, supilkite į tešlą ir gerai išminkykite, dedant cinamono, kardamono, sviesto.
Baigiant minkyti, sudėkite išplaktus baltymus. Po to tešlą supilkite į sviestu išteptą bei džiuvėsiais pabarstytą formą ir, kai ji pakils, kepkite vidutinio karštumo orkaitėje. Iškeptą, dar karštą bobą aptepkite glajumi, padarytu iš miltinio cukraus bei baltymų, papuoškite saldainiais.