Lengva boba (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Lengva boba (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

1 l grietinėlės ar pieno,
2,5 l miltų,
truputis druskos,
80 g mielių,
20 kiaušinių trynių,
15 kiaušinių baltymų,
20 g kardamono ar karčiųjų migdolų,
2 g cinamono,
0,5 kg sviesto,
200 g cukraus.


GAMINIMAS:

Grietinėlę ar pieną, miltus, mieles gerai išmaišykite ir pastatykite, kad pakiltų. Trynius plakite su cukrumi, kol pabals bei sutirštės, supilkite į tešlą ir gerai išminkykite, dedant cinamono, kardamono, sviesto.

Baigiant minkyti, sudėkite išplaktus baltymus. Po to tešlą supilkite į sviestu išteptą bei džiuvėsiais pabarstytą formą ir, kai ji pakils, kepkite vidutinio karštumo orkaitėje. Iškeptą, dar karštą bobą aptepkite glajumi, padarytu iš miltinio cukraus bei baltymų, papuoškite saldainiais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668