Riestė (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Riestė (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

0,5 kg miltų,
50 g mielių,
5 kiaušinių tryniai,
1 kiaušinis,
250 g cukraus,
250 g sviesto,
1 citrinos žievelė arba šaukštelis kardamono,
5 g druskos,
stiklinė pieno.


GAMINIMAS:

Pieną pašildykite, dėkite su cukrumi ištrintus trynius, vieną išplaktą kiaušinį, druską, iškildytas mieles, prieskonius bei miltus. Viską minkykite, pridedant išsukto sviesto. Tešlą reikia minkyti tol, kol paviršiuje atsiras baltos pūsliukės. Tada pastatykite šiltoje vietoje, kad pakiltų.

Į riebalais pateptą skardą dėkite iš tešlos padarytą riestę (aštuoniukės formos), į susidariuses kilpas įstatykite karščiui atsparius indus, pateptus sviestu, ir leiskite pakilti. Prieš kepant, patepkite išplaktu kiaušinio tryniu, apibarstykite trupinėliais, padarytais kapojant sviestą, miltus, cukrų, ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 1 val.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668