0,5 kg miltų,
50 g mielių,
5 kiaušinių tryniai,
1 kiaušinis,
250 g cukraus,
250 g sviesto,
1 citrinos žievelė arba šaukštelis kardamono,
5 g druskos,
stiklinė pieno.
GAMINIMAS:
Pieną pašildykite, dėkite su cukrumi ištrintus trynius, vieną išplaktą kiaušinį, druską, iškildytas mieles, prieskonius bei miltus. Viską minkykite, pridedant išsukto sviesto. Tešlą reikia minkyti tol, kol paviršiuje atsiras baltos pūsliukės. Tada pastatykite šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Į riebalais pateptą skardą dėkite iš tešlos padarytą riestę (aštuoniukės formos), į susidariuses kilpas įstatykite karščiui atsparius indus, pateptus sviestu, ir leiskite pakilti. Prieš kepant, patepkite išplaktu kiaušinio tryniu, apibarstykite trupinėliais, padarytais kapojant sviestą, miltus, cukrų, ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 1 val.