Prėskučiai (šližikai).Žemaitija. receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Prėskučiai (šližikai).Žemaitija.


INGREDIENTAI:

3 stiklinės miltų,
stiklinė aguonų,
2 kiaušinių tryniai,
2 šaukštai cukraus,
šaukštas sviesto,
4 šaukštai grietinės,
vanilino,
cinamono,
druskos.


GAMINIMAS:

Trynius ištrinkite su cukrumi, sudėkite ištirpintą sviestą, užplikytas ir sugrūstas aguonas. Viską gerai išsukus, dėkite grietinės, truputį druskos, miltų ir užminkykite tešlą (jei ji bus labai kieta, reikia įpilti truputį pieno). Baigiant tešlą minkyti, įberkite prieskonių (vanilino, malto cinamono).

Iš paruoštos tešlos darykite piršto storio volelius, supjaustykite įstrižai nedideliais gabaliukais, dėkite į miltais pabarstytą skardą ir kepkite, kol prėskučiai gražiai paruduos. Iškepti prėskučiai atvėsinami ir, duodant į stalą, užpilami aguonų pienu ar spanguolių kisieliumi. Valgomi ir vieni, užsigeriant mėtų arbata.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668