3 stiklinės miltų,
stiklinė aguonų,
2 kiaušinių tryniai,
2 šaukštai cukraus,
šaukštas sviesto,
4 šaukštai grietinės,
vanilino,
cinamono,
druskos.
GAMINIMAS:
Trynius ištrinkite su cukrumi, sudėkite ištirpintą sviestą, užplikytas ir sugrūstas aguonas. Viską gerai išsukus, dėkite grietinės, truputį druskos, miltų ir užminkykite tešlą (jei ji bus labai kieta, reikia įpilti truputį pieno). Baigiant tešlą minkyti, įberkite prieskonių (vanilino, malto cinamono).
Iš paruoštos tešlos darykite piršto storio volelius, supjaustykite įstrižai nedideliais gabaliukais, dėkite į miltais pabarstytą skardą ir kepkite, kol prėskučiai gražiai paruduos. Iškepti prėskučiai atvėsinami ir, duodant į stalą, užpilami aguonų pienu ar spanguolių kisieliumi. Valgomi ir vieni, užsigeriant mėtų arbata.