10 kiaušinių,
10 šaukštų cukraus,
10 šaukštų sviesto,
8 šaukštai miltų,
vanilino,
2 šaukštai krakmolo.
GAMINIMAS:
Kiaušinio trynį, šaukštą cukraus ir šaukštą sviesto sukite, kol masė pasidarys balsvos spalvos. Po to vėl dėkite trynį, šaukštą cukraus, šaukštą sviesto ir sukite iki purios masės, kol bus sudėti visi kiaušiniai, cukrus, sviestas.
Gerai išplaktus baltymus išmaišykite su miltais bei vanilinu, sudėkite į išsuktą trynių masę ir viską išmaišykite. Kepkite prieš degančią krosnį, ant "baumkucheno" volelio pilant paruoštą masę (volelį reikia sukti).
Sausainėliai yra gražios formos, skanūs, juos galima ilgai laikyti. Puošniai atrodo ant stalo, ypač paaukštintose lėkštėse.