T e š l a i:
stiklinė pieno,
500 g miltų,
20 g mielių,
10 g cukraus,
1 kiaušinis,
5 g druskos,
80 g margarino arba sviesto.
Į d a r u i:
250 g šviežių su mėsos sluoksneliais lašinukų arba rūkytos šoninės,
100 g sviesto,
1 svogūnas,
pusė šaukštelio kvapiųjų pipirų,
1 kiaušinis (jei reikia, truputis druskos).
GAMINIMAS:
Iš tešlai nurodytų produktų užminkykite tešlą ir pastatykite, kad pakiltų. Paskui ją iškočiokite 1 cm storio lakštu, stikline išspauskite paplotėlius, į kiekvieną įdėkite įdaro, suvyniokite ir gerai užspauskite.
Dėkite į skardą siūle į apačią, leiskite pakilti, patepkite išplaktu kiaušiniu ir kepkite orkaitėje, kol gražiai pagels. Žemaičiai mėgsta tokias bandeles imti kelionėn-patogu ir maistinga.