Morkų ragaišis (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Morkų ragaišis (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

1 kg morkų,
1 kg miltų,
3 kiaušiniai,
100 g sviesto,
truputis vanilino,
šaukštelis cukrus,
truputis druskos,
15-40 g mielių.


GAMINIMAS:

Morkas smulkiai sutarkuokite, dėkite miltus, kiaušinius, ištirpintą sviestą, cukrų, druskos ir, viską gerai išplakus, pastatykite šiltai. Jeigu tešla yra kietoka, ją reikia praskiesti šiltu vandeniu arba pienu. Atskirai iškildytas mieles supilkite į išplaktą tešlą, vėl pastatykite šiltai, kad gerai pakiltų.

Po to tešlą gerai išminkykite, įbėrus vanilino. Dar kartą pastatykite šiltai, kad pakiltų. Skardą ištepkite riebalais, sudėkite tešlą ir vėl leiskite pakilti. Tada ragaišį kepkite vidutinio karštumo krosnyje. Morkų ragaišis yra maistingas, tamsokos spalvos, tinka gerti su saldžiu pienu arba valgyti su sviestu.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668