1 kg morkų,
1 kg miltų,
3 kiaušiniai,
100 g sviesto,
truputis vanilino,
šaukštelis cukrus,
truputis druskos,
15-40 g mielių.
GAMINIMAS:
Morkas smulkiai sutarkuokite, dėkite miltus, kiaušinius, ištirpintą sviestą, cukrų, druskos ir, viską gerai išplakus, pastatykite šiltai. Jeigu tešla yra kietoka, ją reikia praskiesti šiltu vandeniu arba pienu. Atskirai iškildytas mieles supilkite į išplaktą tešlą, vėl pastatykite šiltai, kad gerai pakiltų.
Po to tešlą gerai išminkykite, įbėrus vanilino. Dar kartą pastatykite šiltai, kad pakiltų. Skardą ištepkite riebalais, sudėkite tešlą ir vėl leiskite pakilti. Tada ragaišį kepkite vidutinio karštumo krosnyje. Morkų ragaišis yra maistingas, tamsokos spalvos, tinka gerti su saldžiu pienu arba valgyti su sviestu.