1 kg burokėlių,
1 kg cukraus,
truputis vanilino,
arbatinis šaukštelis cinamono.
GAMINIMAS:
Burokėlius nulupkite, smulkiai sutarkuokite ir išspauskite pro marlę sultis. Į gautas sultis suberkite cukrų ir virkite ant silpnos ugnies maišant, kad neprisviltų. Kai masė pradės tirštėti, sudėkite prieskonius, dar kiek pavirinkite.
Ant sviestu ištepto pergamentinio popieriaus ar celofano masę dėkite šaukštu įvairios formos gabalėliais taip, kad nesuliptų. Kai saldainiai sustingsta, būna gražios spalvos, savotiško skonio.
Įgudusios žemaitės "išlieja" labai įdomias formas: žvaigždutes, gaidelius, suktukus, įvairius varveklius, zuikučius ir kt. Saldainius reikia laikyti sausoje vietoje. Jei norima, kad jie būtų rūgštoki, baigiant virti, galima įdėti truputį citrinos rūgšties.