2 l spanguolių,
1,5 kg cukraus,
1 l paruoštų obuolių,
truputis vanilino.
GAMINIMAS:
Spanguoles gerai nuplaukite virintu vandeniu, perrinkite, apdžiovinkite ir sumalkite mėsai malti mašinėle. Obuolius nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Į spanguoles suberkite cukrų, supjaustytus obuolius ir gerai išmaišykite.
Retkarčiais pamaišant, laikykite keletą dienų, kad obuoliukai prisigertų spanguolių sulčių ir uogienė įgautų gražų blizgesį. Pridėkite vanilino ir uogienę supilkite į iškaitintus karštus molinius ar stiklinius indus. Uogienę įstatykite dviem valanoms į šiltą orkaitę, kad apdžiūtų. Po to indus užriškite arba sandariai uždarykite, ir uogienę laikykite vėsioje vietoje. Uogienė paduodama prie blynų, paukštienos (kalakutienos, vištienos).