300 g varškės,
100 g sviesto,
2 stiklinės grietinės,
1 stiklinė rūgusio pieno,
kmynų,
druskos.
GAMINIMAS:
Sviestas gerai išsukamas. Varškė pertrinama pro sietelį. Į išsuktą sviestą dedama po šaukštą grietinės, pieno, varškės ir labai gerai išsukama.
Baigiant sukti, pasūdoma, įberiama nuplikytų kmynų ir išmaišius sudedama į dubenėlį. Valgoma su lupenomis virtomis bulvėmis.
Pastabos:
Toks kastinys gaminamas Kretingos, Skuodo apylinkėse. Apskritai bene kiekviena žemaitė šeimininkė suka vis kitokį kastinį, pagal savitą receptą. Gamina jį šventinį ir kasdieninį, liesą ir riebų, su česnaku, pipirais ar kmynais, svogūnų laiškais. Tai tradicinis žemaičių valgis.