1 kg cukraus,
2 kg kriaušių,
1,5 stiklinės vandens,
pakelis vanilinio cukraus,
1,5 stiklinės miltinio cukraus.
GAMINIMAS:
Kriaušes nuplaukite, sausai nušluostykite ir sudėkite į dubenį. Emaliuotame puode iš vandens bei cukraus maišant lėtai virkite cukraus sirupą. Susidariusias putas nugraibykite. Kai sirupas pasidarys tąsus, rusvos spalvos, užpilkite ant kriaušių. Kriaušėms ataušus, sirupą nupilkite, vėl užvirinkite ir užpilkite ant kriaušių.
Taip kartokite 4-5 kartus, kol kriaušės prisigers cukraus. Paskutinį kartą sirupą užvirinkite kartu su kriaušėmis. Po to kriaušes išgriebkite, nuvarvinkite, paslėkite tarp lentelių ir apdžiovinkite kambario temperatūroje arba nekarštoje orkaitėje. Dėkite į krepšį ant sviestinio popieriaus ir apibarstykite miltiniu bei vaniliniu cukrumi.