1 kg džiovintų slyvų,
stiklinė cukrinukų (apelsinų žievelės, virtos cukruje),
200 g lazdynų riešutų,
stiklinė grietinėlės,
2 šaukštai miltinio cukraus.
GAMINIMAS:
Slyvas gerai išmirkykite, nuplaukite ir, įpiovus vieną šoną, išimkite kauliukus. Į susidariusias tuštumas pridėkite paruošto įdaro. Į d a r o g a m i n i m a s: išlukštenkite riešutus, sumalkite mėsai malti mašinėle. Cukrinukus smulkiai sukapokite ir sumaišykite su riešutais.
Įdarytas slyvas gražiai sudėkite į lėkštę ir apdėkite grietinėle, išplakta su miltiniu cukrumi. Prie jų galima paduoti įvairių nesaldžių sausainių, ragaišio, riestainių, vaflių. Ruošiant šį patiekalą, slyvos gali būti ir šviežios, ir išimtos iš kompoto.