Kežas su aguonomis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kežas su aguonomis


INGREDIENTAI:

400 g varškės,
l/2 stiklinės grietinės,
1/2 stiklinės aguonų,
druskos


GAMINIMAS:

Aguonos nuplaunamos, nuplikomos verdančiu vandeniu ir palaikomos, kad išbrinktų. Išbrinkusios aguonos nusausinamos ir sumalamos mėsmale arba sutrinamos grūstuvėje. Varškė dedama į molinį dubenį ir mediniu šaukštu gerai išsukama. Tada sukrečiamos aguonos, supilama grietinė, pasūdoma, išmaišoma, sudedama į pusdubenį ir patiekiama su ragaišiu ar pyragu.

Pastabos:
Jeigu į kežą vietoj aguonų dedama smulkiai pjaustytų mėtų lapelių arba kmynų, tai prie jo duodama virtų ar keptų bulvių. Tai Žemaičių valgis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668