5 g sausų arba 1/2 pakelio šviežių mielių,
200 g margarino (arba sviesto),
2 šaukštai cukraus,
2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus,
0,5 šaukštelio druskos,
3 kiaušiniai,
4 stiklinės miltų,
1 stiklinė pieno,
0,5 gūžės kopūsto (įdarui),
2-3 svogūnai (įdarui),
300 g grybų,
2-3 morkos (įdarui),
1-2 kiaušinių tryniai (patepti).
GAMINIMAS:
Į d a r a s. Svogūnus pakepinkite augaliniu aliejumi įtrintoje keptuvėje. Grybus išvirkite, po to apkepkite ir sudėkite į svogūnus. Kopūstus ir morkas taip pat apkepkite, sudėkite į grybų ir svogūnų masę.
T e š l a. Mieles ištrinkite su cukrumi ir druska. Atskirai(!)išmaišykite augalinį aliejų su kiaušiniais, pienu ir miltais, įdėkite mielių. Išminkykite tešlą. Ji turi būti elastinga, nelipni prie rankų.
Tešlą padalinkite pusiau. Vieną pusę iškočiokite, ant jos sutarkuokite 1/2 pakelio margarino, sulenkite pusiau ir dar kartą iškočiokite. Kočioti reikia rūpestingai, kad margarinas neįplėštų tešlos, o liktų jos viduje.
Iškočiotą paplotį patieskite į skardą, ant jo sudėkite įdarą. Su antrąja tešlos pusele darykite tą patį (kočiokite su likusiu margarinu). Uždenkite įdarą antruoju iškočiotu papločiu. Kraštus užlenkite, pyragą, pabadę šakute keliose vietose, patepkite išplaktų kiaušinių tryniais.
Šaukite pyragą į orkaitę ir kepkite 30-40 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Prieš pjaustydami, leiskite pyragui atvėsti.