Aguonų legumina (Žemaitija) receptas 
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Aguonų legumina (Žemaitija)


Recepto įvertinimas:4 balai4 balai4 balai4 balai


INGREDIENTAI:

stiklinė aguonų,
keli migdolai,
6 kiaušiniai,
2-4 šaukštai cukraus,
3 šaukštai krakmolo.

GAMINIMAS:

Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu, nusunkite ir sugrūskite grūstuve arba sumalkite mėsai malti mašinėle kelis kartus (pro tankų sietelį). Kiaušinių trynius ištrinkite su cukrumi, dėkite trintus migdolus, krakmolą ir iki standumo išplaktus kiaušinių baltymus.

Visą masę palengva išmaišykite, sudėkite aguonas. (Geriau aguonas dėkite į plakamus baltymus). Taip paruoštą masę pilkite į riebalais išteptą formą. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje. Puoškite putėsiais.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668