Aguonų legumina (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Aguonų legumina (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

stiklinė aguonų,
keli migdolai,
6 kiaušiniai,
2-4 šaukštai cukraus,
3 šaukštai krakmolo.


GAMINIMAS:

Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu, nusunkite ir sugrūskite grūstuve arba sumalkite mėsai malti mašinėle kelis kartus (pro tankų sietelį). Kiaušinių trynius ištrinkite su cukrumi, dėkite trintus migdolus, krakmolą ir iki standumo išplaktus kiaušinių baltymus.

Visą masę palengva išmaišykite, sudėkite aguonas. (Geriau aguonas dėkite į plakamus baltymus). Taip paruoštą masę pilkite į riebalais išteptą formą. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje. Puoškite putėsiais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668