Vaisių putelė (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Vaisių putelė (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

10 kiaušinių,
10 šaukštų miltinio cukraus,
vanilino,
200 g lazdynų riešutų,
džiovintų kriaušių,
obuolių,
slyvų,
razinų,
1 citrina,
200-300 g cukrinukų (cukatų).


GAMINIMAS:

Gerai išmirkytus, nusausintus džiovintus vaisius bei cukrinukus supjaustykite smulkiais gabalėliais. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų, sumaišykite su miltiniu cukrumi bei vanilinu ir apdėkite paruoštus vaisius, sudėtus į pateptą sviestu ir pabarstytą džiuvėsėliais skardą.

Viršų pabarstykite smulkiai kapotais riešutais ir kepkite 15-20 min. nekarštoje orkaitėje. Iškeptą putelę papuoškite citrinos skiltelėmis. Šis desertinis patiekalas labai tinka vaikų stalui.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668