10 kiaušinių,
10 šaukštų miltinio cukraus,
vanilino,
200 g lazdynų riešutų,
džiovintų kriaušių,
obuolių,
slyvų,
razinų,
1 citrina,
200-300 g cukrinukų (cukatų).
GAMINIMAS:
Gerai išmirkytus, nusausintus džiovintus vaisius bei cukrinukus supjaustykite smulkiais gabalėliais. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų, sumaišykite su miltiniu cukrumi bei vanilinu ir apdėkite paruoštus vaisius, sudėtus į pateptą sviestu ir pabarstytą džiuvėsėliais skardą.
Viršų pabarstykite smulkiai kapotais riešutais ir kepkite 15-20 min. nekarštoje orkaitėje. Iškeptą putelę papuoškite citrinos skiltelėmis. Šis desertinis patiekalas labai tinka vaikų stalui.