M e d u o l i o t e š l a i:
2 kiaušiniai,
150 g cukraus,
200 g medaus,
pusė stiklinės grietinės,
400 g miltų,
nubrauktas šaukštelis sodos,
3-4 kvapieji pipirai,
cinamono,
gvazdikėlių,
muškato riešuto,
apelsinų žievelės,
imbiero,
0,5 l pieno,
100 g lazdynų riešutų.
GAMINIMAS:
Medų pavirinkite. Trynius ištrinkite su cukrumi, supilkite grietinę, išplaktą su susmulkintais prieskoniais, berkite sodą, miltus. Viską sudėkite į medų, gerai išmaišykite, sudėkite išplaktus baltymus, dar kartą išmaišykite ir virkite, leidžiant šaukšteliu tešlos gabaliukus į verdantį vandenį.
Po to juos išgriebkite, gerai nuvarvinkite ir užpilkite virintu karštu pienu (kitos šeimininkės užpila pieno kisieliumi). Išgvildentus riešutus sukapokite ir užbarstykite ant viršaus. Meduolį galima ir iškepti, supjaustyti norimo dydžio gabaliukais, užpilkite pieno kisieliumi, pabarstykite riešutais.