Brukis (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Brukis (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

M e d u o l i o t e š l a i:
2 kiaušiniai,
150 g cukraus,
200 g medaus,
pusė stiklinės grietinės,
400 g miltų,
nubrauktas šaukštelis sodos,
3-4 kvapieji pipirai,
cinamono,
gvazdikėlių,
muškato riešuto,
apelsinų žievelės,
imbiero,
0,5 l pieno,
100 g lazdynų riešutų.



GAMINIMAS:

Medų pavirinkite. Trynius ištrinkite su cukrumi, supilkite grietinę, išplaktą su susmulkintais prieskoniais, berkite sodą, miltus. Viską sudėkite į medų, gerai išmaišykite, sudėkite išplaktus baltymus, dar kartą išmaišykite ir virkite, leidžiant šaukšteliu tešlos gabaliukus į verdantį vandenį.

Po to juos išgriebkite, gerai nuvarvinkite ir užpilkite virintu karštu pienu (kitos šeimininkės užpila pieno kisieliumi). Išgvildentus riešutus sukapokite ir užbarstykite ant viršaus. Meduolį galima ir iškepti, supjaustyti norimo dydžio gabaliukais, užpilkite pieno kisieliumi, pabarstykite riešutais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668