10 rūgščių obuolių,
0,5 l pieno,
4 tryniai,
4 šaukštai cukraus,
pusė šaukšto miltų,
pakelis vanilinio cukraus,
0,5 kg džiovintų slyvų,
stiklinė lazdynų riešutų.
GAMINIMAS:
Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius. Po to kiekvieną suvyniokite į sudrėkintą pergamentinį popierių, dėkite į sviestu pateptą skardą ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje. Pieną užvirinkite. Kiaušinių trynius ištrinkite su cukrumi bei miltais ir į juos supilkite pieną.
Viską išmaišykite, įberkite vanilinį cukrų ir maišant pakaitinkite iki užvirimo. Šiuo padažu užpilkite iškeptus obuolius, apdėkite išmirkytomis, be kaulelių slyvomis, viršų pabarstykite smulkiai kapotais riešutais. (Slyvas galima išvirti cukraus sirupe.)