Kepti obuoliai vaniliniame padaže (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kepti obuoliai vaniliniame padaže (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

10 rūgščių obuolių,
0,5 l pieno,
4 tryniai,
4 šaukštai cukraus,
pusė šaukšto miltų,
pakelis vanilinio cukraus,
0,5 kg džiovintų slyvų,
stiklinė lazdynų riešutų.


GAMINIMAS:

Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius. Po to kiekvieną suvyniokite į sudrėkintą pergamentinį popierių, dėkite į sviestu pateptą skardą ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje. Pieną užvirinkite. Kiaušinių trynius ištrinkite su cukrumi bei miltais ir į juos supilkite pieną.

Viską išmaišykite, įberkite vanilinį cukrų ir maišant pakaitinkite iki užvirimo. Šiuo padažu užpilkite iškeptus obuolius, apdėkite išmirkytomis, be kaulelių slyvomis, viršų pabarstykite smulkiai kapotais riešutais. (Slyvas galima išvirti cukraus sirupe.)

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668