400 g virtų avinžirnių,
2 baklažanų,
2 morkų,
2 raudonųjų svogūnų,
4 šaukštų alyvuogių aliejaus,
druskos,
žalumynų.
P a d a ž u i:
0,5 arb. šaukšt. saldžiosios maltos džiovintos paprikos,
0,5 arb. šaukšt. maltų kuminų,
1 šaukšto medaus,
1 citrinos sulčių,
2 šaukštų aliejaus.
GAMINIMAS:
Baklažanus bei morkas supjaustykite juostelėmis (jei labiau patinka kubeliais-pjaustkite kubeliais), berkite į skardą, apšlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol daržovės suminkštės ir švelniai apskrus.
Dubenyje sumaišykite iš anksto išvirtus avinžirnius su dar karštomis daržovėmis, smulkiai sukapotais raudonaisiais svogūnais ir žalumynais (kalendros lapeliais). Salotas pagardinkite padažu (sumaišykite visus nurodytus padažo ingredientus).