500 ml pieno,
2 šaukštų cukraus,
25 g želatinos,
1 vanilės ankšties,
2-4 šaukštų medaus,
50 g migdolų.
GAMINIMAS:
Į nedidelę skardelę suberkite riešutus ir pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Tegul apskrunda. Kai atvės patrinkite riešutus tarp delnų, kad nusiluptų odelės. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu (maždaug puse stiklinės) ir palikite išbrinkti.
Pieną sumaišykite su cukrumi ir kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol užvirs. Aštriu peiliu perpjaukite vanilės ankštį ir suberkite grūdelius į verdantį pasaldintą pieną, ten pat galite įmesti ir ankštį, tik nepamirškite vėliau jos ištraukti. Nukelkite puodą nuo ugnies.
Karštame piene ištirpinkite želatiną (prieš dėdami į pieną želatiną, nupilkite vandenį jei jo liko želatinai išbrinkus). Leiskite masei atvėsti maždaug iki 30 laipsnių. Išgriebkite vanilės ankštį ir elektriniu plaktuvu išplakite masę iki tirštų putų.
Pieno putėsius supilstykite į serviravimui skirtas taures ir atšaldykite šaldytuve (tegul pastovi porą valandų). Prieš patiekdami apliekite medumi ir apibarstykite skrudintais ir šiek tiek pasmulkintais migdolais.