1/2kg triušienos,
150 g triušio riebalų arba lašiniukų,
prieskonių,
druskos,
800 g įvairių daržovių (bulvių, morkų, salierų, porų, svogūnų, gelteklių, žaliųjų žirnelių, petražolių).
GAMINIMAS:
Nuplauta, nusausinta ir sukapota gabalais triušiena pabarstoma druska, sumaišyta su prieskoniais, ir apkepinama riebaluose, sudedama į puodą, įpilama truputis sultinio ar karšto vandens ir troškinama. Baigiant troškinti, sudedamos supjaustytos ir riebaluose pakepintos daržovės, likę prieskoniai, pasūdoma. Viskas troškinama tol, kol daržovės suminkštės.
Patiekiant troškinys supilamas į gilesnį pusdubenį, apibarstomas pjaustytais petražolių lapeliais. Prie jo duodama kokių nors kruopų (perlinių, kvietinių, ryžių) ar bruknių košės bei žalių vaisių salotų.