Sidras (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Sidras (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

4 kg džiovintų obuolių,
30 l vandens,
1 kg cukraus,
1 l degtinės,
100-150 g mielių.


GAMINIMAS:

Smulkiai supjaustytus obuolius suberkite į statinaitę, užpilkite vandeniu ir palikite 3 dienas, kad pritrauktų. Paskui viską supilkite į katilą ir virkite 1 val. Perkoškite, vėl supilkite į statinaitę kartu su degtine.

Cukrų ištirpinkite ir virinkite tol, kol paruduos, paskui supilkite į obuolių skystį, įdėkite mielių ir uždarykite. Laikykite šaltai 6 savaites. Po to sidrą galima gerti. Gėrimas yra gaivinantis ypač karštomis vasaros dienomis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668