Vaisių gėrimas "Gaiva" (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Vaisių gėrimas "Gaiva" (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

3 l obuolių sulčių (gali būti ir vyšnių),
0,5 l braškių ar aviečių sirupo,
0,5 l geros degtinės arba 200 g spirito,
pakelis vanilino.


GAMINIMAS:

Sultis paruoškite, kad būtų skaidrios, leiskite gerai nusistoti. Į skaidrias sultis supilkite sirupą (1 l braškių užberkite 1 l cukraus;po paros nusunkite skystį ir pavirinkite ant silpnos ugnies, kol jis pasidarys tąsus), degtinę ar spiritą.

Įberkite vaniliną, viską gerai išmaišykite ir palaikykite parą, kad nusistotų. Po to skystį atsargiai nupilkite, paliekant padugnes. Duokite į stalą stiklinėse, įdedant šiaudelį. "Gaiva" yra malonaus skonio, nestiprus, ilgai galintis stovėti gėrimas.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668