Spanguolių gira (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Spanguolių gira (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

2 kg spanguolių,
1 kg cukraus,
40 g mielių,
10 l vandens,
apie 50 razinų,
pakelis vanilino.


GAMINIMAS:

Nuplautas uogas suberkite į puodą, užpilkite vandeniu ir užvirinkite. Perkoškite. Suberkite cukrų. Spanguolių skystį ataušinkite, į jį swudėkite iškildytas mieles ir pastatykite, kad parūgtų.

Kitą dieną nugraibykite atsiradusias putas, suberkite razinas bei vaniliną ir, sandariai uždarykite indą, palaikykite 2-3 dienas. Po to ją galima gerti. Spanguolių gira yra rūgštoko skonio.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668