Morkų kava (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Morkų kava (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

Stiklinė džiovintų morkų,
2 l vandens,
0,5 l grietinėlės,
4 šaukštai cukraus.


GAMINIMAS:

Morkas nuskuskite, sutarkuokite stambia tarka ir džiovinkite skardoje, kol pasidarys tamsiai rudos spalvos. Į puodą įpilkite vandens, užvirinkite. Į verdantį vandenį suberkite morkas, pavirinkite 1-3 min. ir, nukėlus nuo ugnies, palaikykite 10-20 min., kad pritrauktų.

Paduodant į stalą, į puodelius pilkite 2 dalis morkų kavos, 1 dalį grietinėlės ir pasaldinkite pagal skonį. Morkų kava labai maistinga. Ji ypač tinka vaikams.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668