kalakutas (2-3 kg),
1 kg ryžių,
1 kg džiovintų slyvų,
pusė stiklinės cukraus,
200 g sviesto,
stiklinė grietinės,
šaukštelis cinamono,
lauro lapelių,
pipirų,
gvazdikėlių,
druskos.
GAMINIMAS:
Išdarinėtą kalakutą įtrintkite druskos, pipirų, lauro lapelių, gvazdikėlių mišinių, aptepkite sviestu (100 g), dėkite į riebalais pateptą skardą, užpilkite trupučiu sultinio arba vandens ir kepkite, nuolat palaistant sultiniu. Baigiant kepti, kalakutą keletą kartų patepkite grietine.
Išvirkite ryžių košę, dėkite sviesto, druskos, cukraus. Gerai išmirkytas slyvas užvirinkite, išimkite kauliukus. Iš ryžių košės darykite "kiaušinius", į vidų įdėkite po 3-4 slyvas. Jais apdėkite iškeptą kalakutą, palaistykite padažu, kuriame jis kepė, pabarstykite maltu cinamonu. Kalakutą taip pat palaistykite tuo pačiu padažu.
Taip iškeptą kalakutą galima valgyti ir šaltą, ir šiltą. Jeigu jis duodamas šiltas, tada ryžių "kiaušinius" reikia keletą minučių pakepinkite kartu su kalakutu.