kurapka,
200 g sviesto,
1 morka,
3-4 lauro lapeliai,
3-4 pipirai,
5-6 kiaušiniai,
stiklinė grietinės,
druskos.
GAMINIMAS:
Išdarinėtą kurapką porą valandų pamirkykite išrūgose (jei jų nėra, galima imti rūgusio pieno arba parūgštinto vandens).Paskui kurapką gerai nusausinkite, perpjaukite į 4 dalis, dėkite į keptuvę su įkaitintu sviestu, apkepinkite iki gražios rusvos spalvos ir sudėkite į puodą.
Supjaustykite griežinėliais morką, užpilkite trupučiu vandens, dėkite prieskonių, druskos ir troškinkite, kol mėsa suminkštės. Tada į puodą dėkite minkštai išvirtus, nuluptus kiaušinius bei grietinę ir užvirinkite.
Ištroškintą kurapką dėkite į pusdubenio vidurį, aplinkui išdėliokite kiauišinius, užpilkite troškintu skysčiu ir, jei yra, kiaušinius pabarstykite supjaustytais svogūnų laiškais ar krapų lapeliais.