Kepta antis, įdaryta bulvėmis (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kepta antis, įdaryta bulvėmis (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

antis,
bulvių,
kmynų,
pipirų,
svogūnų,
mairūnų,
100 g rūkytų lašinukų,
stiklinė grietinės,
druskos.


GAMINIMAS:

Antį išdarinėkite, gerai išplaukite, įtrinkite druska, sumaišyta su pipirais, svogūnais, mairūnu. Nuskustas bulves supjaustykite nedideliais kubeliais ir pakepinkite su smulkiai supjaustytais lašinukais iki gelsvos spalvos. Baigiant kepti, pabarstykite druska.

Iškeptomis bulvėmis prikimškite paruoštą antį, užsiūkite, dėkite į skardą, užpilkite trupučiu vandens, įdėkite prieskoninių daržovių ir kepkite vidutinio karštumo krosnyje arba orkaitėje, kol antis gražiai apkeps ir bus minkšta.

Kepant antį, reikia nuolat palaistyti tuo pačiu sultiniu, kuriame kepa. Baigiant kepti, užpilkite grietine ir dar kiek pakepkite. Iškeptą antį dėkite į pusdubenį, apipilkite padažu ir šiltą duokite į stalą su stambiai supjaustytais obuoliais pabarstytais kmynais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668