antis,
bulvių,
kmynų,
pipirų,
svogūnų,
mairūnų,
100 g rūkytų lašinukų,
stiklinė grietinės,
druskos.
GAMINIMAS:
Antį išdarinėkite, gerai išplaukite, įtrinkite druska, sumaišyta su pipirais, svogūnais, mairūnu. Nuskustas bulves supjaustykite nedideliais kubeliais ir pakepinkite su smulkiai supjaustytais lašinukais iki gelsvos spalvos. Baigiant kepti, pabarstykite druska.
Iškeptomis bulvėmis prikimškite paruoštą antį, užsiūkite, dėkite į skardą, užpilkite trupučiu vandens, įdėkite prieskoninių daržovių ir kepkite vidutinio karštumo krosnyje arba orkaitėje, kol antis gražiai apkeps ir bus minkšta.
Kepant antį, reikia nuolat palaistyti tuo pačiu sultiniu, kuriame kepa. Baigiant kepti, užpilkite grietine ir dar kiek pakepkite. Iškeptą antį dėkite į pusdubenį, apipilkite padažu ir šiltą duokite į stalą su stambiai supjaustytais obuoliais pabarstytais kmynais.