Troškinta višta su bruknėmis (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Troškinta višta su bruknėmis (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

Višta,
0,5 l bruknių košės,
100 g sviesto,
pipirų,
petražolių,
lauro lapelių,
kmynų,
mėtų,
druskos,
rūgusio pieno ar išrūgų,
1 svogūnas,
1 l vandens.



GAMINIMAS:

Išdarinėtą vištą 2 val. pamirkykite išrūgose. Po to įtrinkite druska ir apkepinkite riebaluose iš abiejų pusių iki rusvos spalvos. Į puodą supilkite riebalus, kuriuose kepė mėsa, dėkite paruoštą vištą, prieskonių, užpilkite vandeniu ir troškinkite, kol mėsa bus minkšta.

Ištroškintą vištą supjaustykite gabalėliais, užpilkite skysčiu, kuriame buvo troškinama, ir palaikykite 15-20 min. Paskui sudėkite į lėkštes, ant kiekvieno gabalėlio uždėkite bruknių košės (ji gali būti virta su obuoliais, kriaušėmis, slyvomis), o aplinkui papuoškite marinuotomis kriaušėmis, obuoliais ar slyvomis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668