Višta,
0,5 l bruknių košės,
100 g sviesto,
pipirų,
petražolių,
lauro lapelių,
kmynų,
mėtų,
druskos,
rūgusio pieno ar išrūgų,
1 svogūnas,
1 l vandens.
GAMINIMAS:
Išdarinėtą vištą 2 val. pamirkykite išrūgose. Po to įtrinkite druska ir apkepinkite riebaluose iš abiejų pusių iki rusvos spalvos. Į puodą supilkite riebalus, kuriuose kepė mėsa, dėkite paruoštą vištą, prieskonių, užpilkite vandeniu ir troškinkite, kol mėsa bus minkšta.
Ištroškintą vištą supjaustykite gabalėliais, užpilkite skysčiu, kuriame buvo troškinama, ir palaikykite 15-20 min. Paskui sudėkite į lėkštes, ant kiekvieno gabalėlio uždėkite bruknių košės (ji gali būti virta su obuoliais, kriaušėmis, slyvomis), o aplinkui papuoškite marinuotomis kriaušėmis, obuoliais ar slyvomis.