viščiukas,
200 g sviesto,
1 citrina,
5 rūgštūs obuoliai,
šaukštelis kmynų,
druskos.
GAMINIMAS:
Išdarinėtą viščiuką perpjaukite į 4 dalis. Viršų įtrinkite pusės citrinos sultimis. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, į jį dėkite viščiuko gabalėlius ir apkepinkite abi puses. Paskui, sandariai uždengus indą, kepkite ant silpnos ugnies. Kai mėsa bus minkšta, pabarstykite druska.
Obuolius nulupkite, perpjaukite į 4 dalis, išimkite sėklalizdžius. Skilteles suberkite į karštą sviestą, kuriame kepė mėsa, ir apkepkite iš visų pusių, kad tik pagelstų, o vidus liktų natūralus. Į lėkštę sudėkite viščiuko gabaliukus, užpilkite pakepintais obuoliais, pabarstykite kmynais ir papuoškite likusia citrina. Keptą viščiuką galima valgyti ir šiltą, ir šaltą.