Svieste keptas viščiukas su apkepintais obuoliais (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Svieste keptas viščiukas su apkepintais obuoliais (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

viščiukas,
200 g sviesto,
1 citrina,
5 rūgštūs obuoliai,
šaukštelis kmynų,
druskos.


GAMINIMAS:

Išdarinėtą viščiuką perpjaukite į 4 dalis. Viršų įtrinkite pusės citrinos sultimis. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, į jį dėkite viščiuko gabalėlius ir apkepinkite abi puses. Paskui, sandariai uždengus indą, kepkite ant silpnos ugnies. Kai mėsa bus minkšta, pabarstykite druska.

Obuolius nulupkite, perpjaukite į 4 dalis, išimkite sėklalizdžius. Skilteles suberkite į karštą sviestą, kuriame kepė mėsa, ir apkepkite iš visų pusių, kad tik pagelstų, o vidus liktų natūralus. Į lėkštę sudėkite viščiuko gabaliukus, užpilkite pakepintais obuoliais, pabarstykite kmynais ir papuoškite likusia citrina. Keptą viščiuką galima valgyti ir šiltą, ir šaltą.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668