1-1,5 kg vištienos,
šaukštelio kario,
3 šaukštų sviesto,
šaukšto aliejaus,
1/2 stiklinės sultinio,
3/4 stiklinės grietinės,
2 stiklinių žaliųjų vynuogių,
žiupsnelis druskos.
GAMINIMAS:
Vištieną supjaustykite nedidelėmis porcijomis, nuplaukite, nusausinkite ir įtrinkite kariu. Palikite 15 min. Puode įkaitinkite riebalus, sudėkite vištieną ir apkepkite iš abiejų pusių ant didelės ugnies.
Supilkite sultinį ir grietinėlę, užvirinkite, paskaninkite druska ir troškinkite apie 40 min. Po to mėsą išgriebkite ir padėkite šiltai. Į puodą suberkite vynuogių puseles (be sėklų), išmaišykite su padažu ir virkite apie 2-3 min. Vištieną apipilkite padažu su vynuogėmis ir tuoj pat patiekite. Tinka su bulvėmis, ryžiais.