1 kg kiaulės šonkaulių,
stiklinė džiuvėsėlių,
1 kiaušinis,
50 g riebalų,
šaukštas miltų,
5 rūgštūs obuoliai,
pusė stiklinės obuolių tyrės,
gvazdikėlių,
pipirų,
lauro lapelių,
svogūno,
druskos,
pusė šaukštelio cukraus,
2 šaukšteliai kmynų.
GAMINIMAS:
Šonkaulius nuplaukite, dėkite į šaltą pasūdytą su prieskoniais vandenį ir apvirkite. Mėsą išimkite, o sultinį perkoškite. Apvirtą mėsą supjaustykite po 1-2 šonkaulius, suvilgykite išplaktu kiaušiniu, apvoliokite džiuvėsėliais ir iškepkite riebaluose.
Į perkoštą sultinį pilkite obuolių tyrės, dėkite prieskonių, druskos, išplakite ir maišant pilkite su trupučiu vandens išplaktus miltus, užvirinkite. Padažas turi būti tokio tirštumo, kad lengvai kristų nuo šaukšto.
Nuplautus, nusausintus obuolius apšlakstykite parūgštintu vandeniu, pabarstykite kmynais, cukrumi ir iškepkite orkaitėje. Šonkaulius sudėkite eilutėmis, per vidurį-keptus obuolius, užpilkite padažu ir šiltus paduokite į stalą. Prie šonkaulių paduokite juodos duonos.