Veršienos kumpis su obuoliais (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Veršienos kumpis su obuoliais (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

3 kg veršienos,
10 rūgščių obuolių,
200 g sviesto,
šaukštas kmynų,
šaukštelis kvapiųjų pipirų,
6-7 lauro lapeliai,
1 svogūnas,
druskos.


GAMINIMAS:

Veršieną įtrinkite kvapiaisiais maltais pipirais su druska ir 3 val. mirkyti nedideliame kiekyje parūgštinto vandens, retkarčiais pavartant. Po to kumpį keliose vietose giliau įpjaukite, pridėkite sviesto (kad persisunktų į gilesnius mėsos sluoksnius), užpilkite sutarkuoto ir išspausto svogūno sultimis, sudėkite lauro lapelius, pabarstykite kmynais.

Kepkite tame pačiame vandenyje, kur mirko mėsa (vanduo neturi būti per rūgštus). Kepkite apie 1-2 val., priklausomai nuo kumpio dydžio. Sveikus obuolius su koteliais pamirkykite parūgštintame vandenyje, po to aptepkite sviestu, pridenkite riebaluotu popieriumi ir iškepkite. Juos apdėkite aplink kumpį, palaistykite sultiniu, kuriame kepė kumpis, pabarstykite kmynais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668