1,2 kg kiaulienos arba veršienos krūtinėlės,
1,5 kg liežuvių,
300 g riebalų,
prieskonių,
druskos.
M a r i n a t u i:
1 l vandens,
200 g duonos,
10 lauro lapelių,
5 skiltelės česnako,
10 gvazdikėlių,
pusė šaukštelio salietros,
10-15 pipirų,
šaukštas cukraus,
pagal skonį acto,
druskos.
GAMINIMAS:
Liežuvius nuplaukite, dėkite į indą, užpilkite paruoštu šaltu marinatu ir paslėkite. Palaikius 5-6 dienas, liežuvius išvirkite. Iš krūtinėlės išimkite kaulus, viduje padarykite ertmę. Ją prikimškite išvirtais liežuviais ir kraštą užsiūkite.
Taip paruoštą krūtinėlę dėkite į riebalais pateptą skardą, įpilkite truputį vandens ar sultinio, kur virė liežuviai, dėkite prieskonių, druskos ir kepkite 1-2 val. orkaitėje, retkarčiais palaistant. Iškepusią krūtinėlę supjaustykite piršto storio gabaliukais. Ją galima valgyti ir šaltą.