Krūtinėlė, kimšta liežuviais (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Krūtinėlė, kimšta liežuviais (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

1,2 kg kiaulienos arba veršienos krūtinėlės,
1,5 kg liežuvių,
300 g riebalų,
prieskonių,
druskos.

M a r i n a t u i:
1 l vandens,
200 g duonos,
10 lauro lapelių,
5 skiltelės česnako,
10 gvazdikėlių,
pusė šaukštelio salietros,
10-15 pipirų,
šaukštas cukraus,
pagal skonį acto,
druskos.


GAMINIMAS:

Liežuvius nuplaukite, dėkite į indą, užpilkite paruoštu šaltu marinatu ir paslėkite. Palaikius 5-6 dienas, liežuvius išvirkite. Iš krūtinėlės išimkite kaulus, viduje padarykite ertmę. Ją prikimškite išvirtais liežuviais ir kraštą užsiūkite.

Taip paruoštą krūtinėlę dėkite į riebalais pateptą skardą, įpilkite truputį vandens ar sultinio, kur virė liežuviai, dėkite prieskonių, druskos ir kepkite 1-2 val. orkaitėje, retkarčiais palaistant. Iškepusią krūtinėlę supjaustykite piršto storio gabaliukais. Ją galima valgyti ir šaltą.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668