0,5 kg jautienos,
100 g sviesto,
2 česnakai,
2 morkos,
pipirų,
3 šaukštai aliejaus,
stiklinė grietinės,
šaukštelis kmynų,
pusė šaukštelio cukraus,
šaukštelis miltų,
lauro lapelių,
druskos.
G a r n y r u i:
3 rūgštūs obuoliai,
0,5 l virtų pupų.
GAMINIMAS:
Mėsą keletą valandų mirkykite išrūgose arba parūgštintame vandenyje. Paskui išimkite, gerai nusausinkite ir perpjaukite pusiau. Kočėlu gerai išmuškite, įtrinkite aliejumi, smulkiai tarkuotais česnakais, pabarstykite pipirais, cukrumi, druska. Mėsą supjaustykite 12 cm ilgio gabalėliais, sudėkite į puodą, apmėtykite sviesto gabalėliais.
Užpilkite trupučiu vandens, pridėkite griežinėliais supjaustytas morkas ir, sandariai uždengus, troškinkite, kol mėsa suminkštės. Baigiant troškinti, užbarstykite miltų, pamaišykite, užpilkite grietinės ir užvirinkite.
Obuolius supjaustykite griežinėliais, sudėkite kartu su virtomis pupomis, pabarstykite kmynais ir paduokite prie troškinio. Mėsą galima ir nepjaustyti gabalėliais, o kepti arba troškinti visą gabalą.