800g. avienos (nugarinės ar šlaunies),
20 g riebalų,
prieskoninių daržovių,
prieskonių,
druskos.
GAMINIMAS:
Mėsa sudedama į dubenį, užpilama marinatu ir 1 - 2 dienas marinuojama. Išimta iš marinato mėsa nusausinama, pabarstoma druska, sumaišyta su maltais prieskoniais, dedama į keptuvą su trupučiu riebalų ir kepama orkaitėje ar krosnyje apie 1 val., palaistant kepsnio sultimis. Išgaravusios sultys papildomos sultiniu ar karštu vandeniu. Prieš baigiant kepti, sudedamos susmulkintos prieskoninės daržovės ir dar patroškinama, kol daržovės suminkštės.
Iškepta aviena supjaustoma griežinėliais, sudedama į pakaitintą pusdubenį, apdedama virtomis ar keptomis bulvėmis, keptais svogūnais ir patiekiama su perkoštu ir paskanintu padažu, kuriame kepė. Padažas užpilamas ar paduodamas padažinėje.