0,5 l miltų,
1 kiaušinis,
1 silkė,
100 g sviesto,
šaukštelis kmynų,
stiklinė džiovintų obuolių,
druskos.
GAMINIMAS:
Į persijotus miltus įmuškite kiaušinį, įpilkite vandens ir užminkykite tešlą. Ją iškočiokite, supjaustykite plačiais lakštiniais (5 cm ilgio, 1 cm pločio), išvirkite pasūdytame vandenyje, nuvarvinkite ir užpilkite ištirpintu sviestu.
Silkę išskroskite (nešlapinkite), susukite į storą popieriaus sluoksnį ir kepkite ant žarijų 8-10 min. Po to atsargiai nuimkite popierių, silkę nuvalykite peiliu, išimkite kaulus, supjaustykite gabalėliais ir sudėkite ant lakštinių. Viršų pabarstykite nuplautais, nusausintais kmynais, sumaišytais su smulkiai supjaustytomis džiovintų obuolių skiltelėmis. Patiekalą į stalą paduokite šiltą.