Kiaušynė su obuoliais (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kiaušynė su obuoliais (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

6 kiaušiniai,
6 šaukštai vandens,
2 rūgštūs obuoliai,
100 g sviesto,
šaukštas cukraus,
druskos.


GAMINIMAS:

Kiaušinių trynius ištrinkite ir sumaišykite su vandeniu. Baltymus gerai išplakite, įberkite truputį druskos ir sumaišykite su tryniais. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite griežinėliais.

Į įkaitintą keptuvę dėkite sviestą, obuolius ur užpilkite išplaktais kiaušiniais. Apkepusią kiaušynę pridenkite dangčiu, įstatykite į orkaitę arba krosnį ir kepkite 10-15 min. Kiaušynę išverskite į pusdubenį arba lėkštę ir pabarstykite cukrumi. Prie jos paduokite ragaišio, baltos duonos arba nesaldžios bandelės.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668