Grybų dešrelės (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Grybų dešrelės (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

1 l šviežių grybų,
4 kiaušiniai,
pipirų,
1 svogūnas,
druskos,
žarnų.


GAMINIMAS:

Bet kokius šviežius grybus apvirkite, nuvarvinkite ir sumalkite. Į muškite vieną kiaušinį, pridėkite 3 kietai išvirtus ir smulkiai sukapotus kiaušinius (juos galima sumalti kartu su grybais), smulkiai supjaustytą ir pakepintą riebaluose svogūną, pipirų, druskos ir viską gerai išmaišykite.

Išvalytas bei druska ištrintas žarnas gerai išplaukite ir prikimškite paruoštais grybais. Žarnų galus užriškite, dešreles dėkite į šaltą vandenį. Kai užvirs, pavirinkite apie 10 min. ant silpnos ugnies. Dar karštas dešreles sudėkite į dubenį, užpilkite spirgučiais ir patiekite į stalą su karštomis bulvėmis, išvirtomis su lupenomis. Grybų dešreles galima valgyti ir šaltas, užpylus grietine arba mojonezu.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668