1 l šviežių grybų,
4 kiaušiniai,
pipirų,
1 svogūnas,
druskos,
žarnų.
GAMINIMAS:
Bet kokius šviežius grybus apvirkite, nuvarvinkite ir sumalkite. Į muškite vieną kiaušinį, pridėkite 3 kietai išvirtus ir smulkiai sukapotus kiaušinius (juos galima sumalti kartu su grybais), smulkiai supjaustytą ir pakepintą riebaluose svogūną, pipirų, druskos ir viską gerai išmaišykite.
Išvalytas bei druska ištrintas žarnas gerai išplaukite ir prikimškite paruoštais grybais. Žarnų galus užriškite, dešreles dėkite į šaltą vandenį. Kai užvirs, pavirinkite apie 10 min. ant silpnos ugnies. Dar karštas dešreles sudėkite į dubenį, užpilkite spirgučiais ir patiekite į stalą su karštomis bulvėmis, išvirtomis su lupenomis. Grybų dešreles galima valgyti ir šaltas, užpylus grietine arba mojonezu.