8 kiaušiniai,
5 grybų kepurėlės,
stiklinė maltų grybų,
stiklinė grietinės ar majonezo,
maltų pipirų,
svogūnų,
druskos,
25 g sviesto.
GAMINIMAS:
5 kiaušinius kietai išvirkite ir nupjaukite viršūnėles. Vienodo dydžio grybų kepurėles nuplikykite. Į stiklinę šviežių ar džiovintų maltų grybų dėkite 2 kietai išvirtus ir sumaltus kiaušinius, išimtus iš 5 virtų kiaušinių trynius, įmuškite 1 žalią kiaušinį. Viską sumaišykite ir patroškinkite svieste su prieskoniais bei druska.
Į 5 kietai išvirtų kiaušinių išintų trynių vietą pridėkite paruoštos masės ir užvožkite pasūdyta grybo kepurėle. Išsuktą ir pasūdytą grietinę supilkite į lėkštę, pabarstykite smulkiai supjaustytais svogūnų laiškais ar krapais ir gražiai sustatykite kiaušinių grybus.