100 g lašinukų arba taukų,
1 l voveraičių,
4 bulvės,
2 morkos,
1 svogūnas,
skiltelė česnako,
petražolių,
krapų lapelių,
stiklinė grietinės,
pipirų,
lauro lapelių,
druskos.
GAMINIMAS:
Voveraites gerai išplaukite per kelis vandenis ir smulkiai supjaustykite. Lašinukus smulkiai supjaustykite ir paspirginkite, įdedant smulkiai pjaustyto svogūno. Riebalus supilkite į puodą, dėkite voveraites, kubeliais supjaustytas bulves.\
Sudėkite griežinėliais supjaustytas morkas, prieskonių, druskos. Viską troškinkite, kol suminkštės bulvės. Baigiant troškinti, supilkite grietinę ir užvirinkite. Grybienę į stalą paduokite karštą ir valgykite su duona, šviežiais ar raugintais agurkais.