Bulviniai vėdarai (žemaitija) receptas 
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Bulviniai vėdarai (žemaitija)


Recepto įvertinimas:5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai


INGREDIENTAI:

1 kg bulvių,
0,5 l spirgų,
2 kiaušiniai,
pipirų,
svogūnų,
druskos pagal skonį,
kiaulės žarnų.

GAMINIMAS:

Bulves nuskuskite ir sutarkuokite. Tarkę užplikykite karštais spirgais ir gerai išmaišykite. Įmuškite kiaušinius, dėkite pipirų, sutarkuotų svogūnų. Kas mėgsta, galite įtarkuoti ir česnako skiltelę. Viską dar kartą išmaišykite, pasūdykite.

Žarnas gerai išvalykite, ištrinkite druska, išplaukite ir jas prikimškite paruošta bulvių tarke. Žarnų kietai neprikimškite, kad nesutrūkinėtų. Skardą patepkite riebalais ir ją laisvai sudėkite vėdarus. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, retkarčiais viršų patepant riebalais. Iškepti vėdarai turi būti gražios rusvos spalvos. Duodant į stalą, palaistykite riebalais.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668