1 kg veršienos kumpio,
prieskonių (pipirų, tauro lapelis, kardamono, kalendrų),
prieskoninių daržovių (morka, svogūnas, petražolė, salieras, poras),
druskos,
4 dideli antaniniai obuoliai,
marinato ar rūgusio pieno mėsai marinuoti,
kmynų pabarstymui.
GAMINIMAS:
Veršienos kumpis ar kumpio gabalas palaikomas šaltame marinate ar rūgusiame piene 2-3 val. Išimtas nusausinamas, įtrinamas druska, sumaišyta su susmulkintais prieskoniais, ir kepamas orkaitėje pridėjus susmulkintų prieskoninių daržovių, truputį sviesto ar riebalų ir įpylus šiek tiek karšto vandens ar sultinio. Kepant palaistoma atsiradusiomis sultimis.
Iškepęs kumpis supjaustomas griežinėliais, sudedamas į pašildytą pusdubenį, pašlakstomas perkoštomis kepsnio sultimis ir apibarstomas grūstais kmynais (galima ir negrūstais). Patiekiamas su atskirai iškeptais gražiais obuoliais, bruknių koše ar marinuotais vaisiais.